27 Aralık 2017 Çarşamba

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyeleri

Merhabalar canlarım,

Yeni yıl deyince akla hep zencefilli kurabiyeler gelir. Bizim evde de yeni yıl klasiğidir. Kıyır kıyır, mis gibi zencefil ve tarçın kokan kurabiyeler çayın, ılık sütün ve kahvenin yanına çok yakışıyor. Kış ayına en çok yakışan kurabiyeler bence. Hele pişerken evi saran tarçın ve zencefil kokusuna paha biçilemez. Sizler için hazırladığım bu kurabiyeler de çok lezzetli oldular. Hani bu İkea' da kutu içinde satılan kurabiyeler var ya aynen onlardan. Artık evinizde kendi ellerinizle hazırlayabileceksiniz. Ağzı sıkıca kapanan kavanozlarda muhafaza ederseniz uzun süre tazeliğini koruyor. Sosyal medya da fotoğrafını paylaştığımdan beri tarifi çok soruldu. İnşallah dener ve beğenirsiniz :))

Sizleri hiç bekletmeden hemen geçiyorum zencefilli yeni yıl kurabiyelerimin tarifine,












Malzemeler :


  • 130 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 - 2 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı :

Oda sıcaklığında olan tereyağını bir kabın içine alalım. İçine toz şekeri ekleyip mikserle çırpmaya başlayalım. Tamamen homojen kıvama gelince içine pekmez ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edelim. Baharatlarını, karbonatı ve limon suyunu da ekleyip karıştıralım. En son unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında 10 dk. bekletelim. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden de çalışabilirsiniz. Dinlenen hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında 1 cm kalınlığında merdane ile açalım. İstediğimiz kurabiye kalıpları ile şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Çok fazla aralıklı dizmenize gerek yok çünkü kurabiyelerimiz fazla kabarmıyor. 170 C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi pişirelim. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra hemen tepsiden almaya çalışmayalım kırılabilirler. ( Tecrübe ile sabit :) İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimiz artık servise hazır. 


Afiyet Bal Şeker Olsun :))













2 yorum:

  1. Bayılıyorum kurabiyelere. her haftasonu yaptım neredeyse bu ay. ben de
    bugün benzer bir post yazdım , biraz eksiklikler var yarın yayınlayacağım
    kısmetse. senin tarifine benzer benimki de . ellerine sağlık, mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Mutlu yıllar. Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...