19 Ocak 2013 Cumartesi

Tereyağlı ve Balkabaklı Patates Pufları

Herkese merhaba,


Bu tarif, Yasin Sözen Şefime ait. Kendisinin bütün tarifleri mükemmel. İşte bu tarifte onlardan biri. Bal kabağı baş rolde. Adı gibi puf puf bir şey. Biz çok beğendik. Bildiğimiz patates püresine farklı bir alternatif. Bu tarifte de yine Selda dokunuşları ile biraz değişiklik yaptım.

İşte tereyağlı balkabaklı patates puflarının tarifi,






Malzemeler :

  • 1 dilim bal kabağı
  • 3 adet  patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tavuk baharatı
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta akı
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kimyon

Yapılışı :

Bal kabağını ve patatesleri soyup, yıkayalım. Dilimlediğimiz bal kabağı ve patatesleri buharda pişirme aparatında  haşlayalım. Haşlanan bal kabağı ve patatesleri püre yapma aleti ile püre haline getirelim. Sarımsağı, soğanı rendeyelim ve ilave edelim. Diğer tüm malzemeleri ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım. Harcımızı sıkma poşetine alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine şekil vererk sıkalım. 180 C fırında pembeleşen kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...