7 Ocak 2013 Pazartesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Herkese merhaba,

Portakal reçelini çok severim. Her sene de mutlaka yapmaya çalışırım.  Ama daha önce portakal kabuğundan şekerleme yapmamıştım. Bir kere de bunu denemek istedim. Umduğumdan çok güzel oldular. Özellikle Türk kahvesinin yanında tadına doyum olmuyor. Aynı minik lokumlara benziyorlar. İşte portakal kabuğu şekerlememizin tarifi,








 Malzemeler :

  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı su
  • İplik ve iğne 

Yapılışı :

Portakalı yıkayalım ve kabuğunu soyalım. Portakalın kabuğunu ince şeritler halinde keselim. Elimizle yuvarlayıp fotoğrafta görüldüğü gibi ipe dizelim. Ben böyle 1 gün beklettim. Beklettiğimiz portakal kabuklarımızı kaynamış suyun içinde 5 dk. kaynatalım. Suyu değiştirip bu işlemi 3 kez tekrar edelim. Diğer tarafta toz şekerimizi su ile kaynatıp şerbet kıvamına gelince ipleriyle birlikte portakal kabuklarımızı yaklaşık 30 dk. kaynatalım. Süre sonunda portakal kabuklarını bir süzgesin içine alalım. Şerbetinin süzülmesini sağlayalım. İpleri keselim ve portakal kabuklarımızı toz şekere bulayalım. Artık portakal kabuğu şekerlememiz hazır.

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. çok ilginç, annem turunç reçeli yapar aşamaları benziyor. Lezzetli ve nefis kokuludur eminim :)

    YanıtlaSil
  2. bende portakal reçelini çok severim ve her sene yaparım. bu şekerlemeleri de görüp yapmamak olmaz. çünkü çok güzel görünüyorlar. ellerine sağlık. mutlaka
    deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...